Yeni yayın: "Endüstri 4.0 çağında gıda tedarik zinciri: insanlar, süreç, performans ve teknoloji perspektifinden blockchain teknolojisinin uygulanma fırsatları ve engelleri"

04.09.2020

Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yaşanur Kayıkcı'nın, İngiltere Sussex Üniversitesi (Prof Nachiappan Subramanian), Brunel Üniversitesi Londra (Prof Manoj Dora) ve Hindistan Jindal Üniversitesi'ndeki (Dr. Manjot Singh Bhatia) meslektaşlarıyla işbirliği içinde gelişmekte olan ülke ekonomileri açısından blockchain (blok zincir) teknolojisinin gıda tedarik zincirinde kullanılmasında karşılaşılan fırsatları ve zorlukları insan, süreç, performans ve teknoloji yönlerinden inceledikleri özgün makale uluslararası WOS-SCI Q1 endeksli Production Planning & Control dergisinde yayınlandı.

Bu yayın Dr. Öğr. Üyesi Yaşanur Kayıkcı'nın yürütücüsü olduğu ve İngiltere Royal Academy of Engineering kurumu tarafından desteklenen, 2018- 2019 yılları arasında tamamlanan “Türkiye'de Bozulabilir Gıda Soğuk Zincir Lojistiği” isimli ve DVFM1718\1\54 numaralı araştırma projesinin çıktısıdır.

Orijinal ismi “Food supply chain in the era of Industry 4.0: blockchain technology implementation opportunities and impediments from the perspective of people, process, performance, and technology” olan bu yayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: