Yeni Yayın: "Döngüsel bir ekonomide gıda tedarik zincirlerinde tersine lojistiğin performansının sistem dinamiklerini kullanarak değerlendirmesi"

21.08.2020

Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yaşanur Kayıkcı’nın, Yaşar Üniversitesi’nden (Prof. Dr. Yigit Kazancoglu, Dr. Öğr. Üyesi Esra Ekinci, Ar. Gör. Mürüvvet Deniz Sezer) ve İngiltere Plymouth Üniversitesi'nden (Prof. Sachin K. Mangla) meslektaşlarıyla işbirliği içinde tersine lojistik aktivitelerinin çevresel etkilerini tahmin ederek bu aktivitelerin yeşil performansını analiz etmek ve karşılaştırmak için bir sistem dinamiği modeli geliştirdikleri ve önerilen modeli bir gıda tedarik zinciri bağlamında bir vaka çalışması ile doğruladıkları özgün makale uluslararası WOS-SCI Q1 endeksli Business Strategy and the Environment dergisinde yayınlandı.

Orijinal ismi “Performance evaluation of reverse logistics in food supplychains in a circular economy using system dynamics” olan bu yayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: