Yeni Yayın: “Döngüsel bir ekonomi platformunda optimal yeniden üretim sayısı”

23.09.2020

Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yaşanur Kayıkcı’nın,  İstanbul Medeniyet Üniversitesi (Dr. Öğr. Üyesi Elif Cesur), Sakarya Üniversitesi (Ar. Gör. Muhammet Raşit Cesur) ve İngiltere Plymouth Üniversitesi (Prof. Sachin K. Mangla) meslektaşlarıyla işbirliği içinde geri kazanılmak üzere döndürülen kullanılmış birimlerin en uygun yeniden üretim sayısını bulmak için yeni bir karar modeli önerdikleri ve PVC ürünlerinin yeniden üretim olanakları bağlamında inceledikleri özgün makale uluslararası WOS-SCI Q3 endeksli International Journal of Logistics Research and Applications dergisinde yayınlandı. Bu yayın TÜBİTAK 2221 "Endüstri 4.0 ve Sürdürülebilir Tedarik Zincirlerine Yönelik Döngüsel Ekonomi Arasında Sinerji Oluşturmaya Yarayan Karar Verme Modeli" isimli araştırma projesinin çıktısıdır.

Orijinal ismi “Optimal number of remanufacturing in a circular economy platform” olan bu yayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: