Tüm Haberler

Yeni Yayın: “Blockchain Driven Supply Chain Management: The Application Potential of Blockchain Technology in Supply Chain and Logistics” isimli kitap bölümü yayınlandı

Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yaşanur Kayıkcı'nın  “Blockchain Driven Supply Chain Management: The Application Potential of Blockchain Technology in Supply Chain and Logistics” kaleme aldığı bölüm CRC Press yayınevi tarafından yayınlanan “Logistics 4.0: Digital Transformation of Supply Chain Management” isimli kitapta yer aldı.

Yeni Yayın: “Döngüsel bir ekonomi platformunda optimal yeniden üretim sayısı”

Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yaşanur Kayıkcı’nın,  İstanbul Medeniyet Üniversitesi (Dr. Öğr. Üyesi Elif Cesur), Sakarya Üniversitesi (Ar. Gör. Muhammet Raşit Cesur) ve İngiltere Plymouth Üniversitesi (Prof. Sachin K. Mangla) meslektaşlarıyla işbirliği içinde geri kazanılmak üzere döndürülen kullanılmış birimlerin en uygun yeniden üretim sayısını bulmak için yeni bir karar modeli önerdikleri ve PVC ürünlerinin yeniden üretim olanakları bağlamında inceledikleri özgün makale uluslararası WOS-SCI Q3 endeksli International Journal of Logistics Research and Applications dergisinde yayınlandı.

Yeni yayın: "Endüstri 4.0 çağında gıda tedarik zinciri: insanlar, süreç, performans ve teknoloji perspektifinden blockchain teknolojisinin uygulanma fırsatları ve engelleri"

Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yaşanur Kayıkcı'nın, İngiltere Sussex Üniversitesi (Prof Nachiappan Subramanian), Brunel Üniversitesi Londra (Prof Manoj Dora) ve Hindistan Jindal Üniversitesi'ndeki (Dr. Manjot Singh Bhatia) meslektaşlarıyla işbirliği içinde gelişmekte olan ülke ekonomileri açısından blockchain (blok zincir) teknolojisinin gıda tedarik zincirinde kullanılmasında karşılaşılan fırsatları ve zorlukları insan, süreç, performans ve teknoloji yönlerinden inceledikleri özgün makale uluslararası WOS-SCI Q1 endeksli Production Planning & Control dergisinde yayınlandı.

Yeni Yayın: "Döngüsel bir ekonomide gıda tedarik zincirlerinde tersine lojistiğin performansının sistem dinamiklerini kullanarak değerlendirmesi"

Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yaşanur Kayıkcı’nın, Yaşar Üniversitesi’nden (Prof. Dr. Yigit Kazancoglu, Dr. Öğr. Üyesi Esra Ekinci, Ar. Gör. Mürüvvet Deniz Sezer) ve İngiltere Plymouth Üniversitesi'nden (Prof. Sachin K. Mangla) meslektaşlarıyla işbirliği içinde tersine lojistik aktivitelerinin çevresel etkilerini tahmin ederek bu aktivitelerin yeşil performansını analiz etmek ve karşılaştırmak için bir sistem dinamiği modeli geliştirdikleri ve önerilen modeli bir gıda tedarik zinciri bağlamında bir vaka çalışması ile doğruladıkları özgün makale uluslararası WOS-SCI Q1 endeksli Business Strategy and the Environment dergisinde yayınlandı.

"Blockchain and Supply Chain Logistics. Evolutionary Case Studies" kitabı yayınlandı

‘Dijital Dönüşümde ERP’nin Yeri’ Semineri

7 Kasım Perşembe günü saat 10:00-11:30 arasında Üniversitemiz Fakülteler Binası 1B-04 sınıfında abas ERP Proje Yöneticisi Sayın İnanç Elbizim tarafından ‘Dijital Dönüşümde ERP’nin Yeri’ semineri gerçekleştirilecektir.

İLK MEZUNLARIMIZI VERDİK!

Türk-Alman Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 3 Temmuz 2019 günü Rektör Prof. Dr. Halil Akkanat, Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, dekanlar, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Bira Dağıtım Oyunu

Endüstri Mühendisliği 3.Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Lojistik Yönetimi ve Teknolojileri dersi kapsamında Beer Distribution Game, “Bira Dağıtım Oyunu” olarak Türkçeye çevrilen ve dört katılımcılı bir tedarik zincirinin simülasyonu olan bu oyunu oynadık.